OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZ KISA TANITIMI

Okulumuz 1966 yılında Adana Karşıyaka Lisesi adıyla Yüreğir İlçesinde eğitim ve öğretime açılarak Karşıyaka semtinde bir ihtiyacı gidermiş, daha sonra adı Atatürk Lisesi olarak değiştirilmiştir. Okulumuz devlet tarafından yaptırılmış olup 3 katlıdır. 23 dershanesi, fizik kimya ve biyoloji dersleri için ortak kullanılan 1 fen bilimleri laboratuarı, son iki yıldan beri 1 teknik laboratuarı,1 bilişim ve teknoloji sınıfı,1 kütüphane, 1 öğretmenler odası, 1 arşiv odası, 1 rehberlik servisi odası, 1 öğrenci kantini bulunmaktadır. Ayrıca 1986 yılında Bakanlığımız tarafından yaptırılan 150 öğrenci kapasiteli DPY pansiyonu bulunmaktadır.

Okulumuz Karşıyaka'nın ilk, Adana'nın 3. Lisesi olup, 16.05.2013 tarihinden itibaren de Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak eğitim ve öğretimine devam etmiştir. Sağlık Meslek Lisesi olmadan önce iki devre şeklinde eğitim ve öğretime devam etmekteydi.

3308 sayılı Kanunun 4.maddesi gereği kurulan Mesleki Eğitim Kurulunun,15 Haziran 2006 tarihinde alınan 19.Mesleki Eğitim Kurulu Kararı ile Sağlık Meslek Liselerindeki 11 Meslek Dalı 3308 sayılı kanun kapsamına alınmış olup,2006–2007 Eğitim Öğretim yılından geçerli olmak üzere Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Hükümlerine göre eğitim verilmekte iken 07.09.2013 tarihinde yayımlanan Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği hükümlerine göre eğitim vermektedir.

İl Mesleki Eğitim Kurulunun almış olduğu kararla; 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Hemşirelik, Acil Tıp Teknisyenliği ve Tıbbi Sekreterlik bölümlerine öğrenci alınmayarak bölümlerin kademeli olarak kapatılmasına, yerine Hemşire yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Teknisyenliği bölümlerinin açılması uygun görülmüştür. 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren tüm bölümler kademeli olarak kapatılarak Anadolu meslek liselerinde açılacak alan ve dal tekliflerinin Sağlık Hizmetleri Alanı adı altında hemşire yardımcısı, ebe yardımcısı ve sağlık bakım teknisyenliği dalları şeklinde açılması uygun görülmüştür. Ayrıca 2017 yılının ekim ayında yeni yapılan binamıza taşındık.

Yayın: 13.11.2020 - Güncelleme: 13.11.2020 10:06 - Görüntülenme: 1180